Autószerviz

Olajcsere

Fékjavítás

Futóműállítás

Klíma töltés, tisztítás

Általános autószerviz

Kipufogó szervíz

Korszerű gépekkel felszerelt műhelyeinkben teljeskörű szervizelést végzünk minden autótípuson. Szakképzett, több éves munkatapasztalattal rendelkező kollégáink folyamatosan azon dolgoznak, hogy autóját a lehető legrövidebb időn belül tökéletesen működő állapotba hozzák.

Autóalkatrészeket, szinte minden autóhoz beszerzünk, kedvező árakon. Motor alkatrészek, fék, futómű, szűrők  stb.

Az alkatrészek 1-2 órán belül beszerezhetőek. Egyes alkatrészeket többféle minőségben és árban tudunk ajánlani. Mielőtt hívna bennünket kérjük készítse ki a forgalmi engedélyét a pontos gépjármű meghatározásához.

Immár 25 éves tapasztalatunk a szakmában garanciát ad arra, hogy autója jó kezekben van. Számos visszatérő ügyfelünk bizonyítja, hogy legyen szó bármilyen típusú gépjárműről autószervizünk a lehető legjobb megoldás, a lehető legjobb árakon. Szakembereink gyors megoldást nyújtanak, legyen szó bármilyen problémáról autójával.

Olajcsere

Az olajcsere az adott autó szervizciklusától függ. A motor, hajtómű megfelelő kenésének érdekében a járműgyártó előírásainak megfelelő ciklusonként szükséges az olajok cseréje. Néhány ezer kilométer megtétele után az olaj veszít kenőképességéből, csökken a hőelvezető képessége, kokszosodik. Mivel a motor súrlódása során keletkező szennyeződések nagy részét az olajszűrő felfogja, olajcsere alkalmával elengedhetetlen a olajszűrő cseréje is. Javasoljuk, hogy az olajcsere alkalmával cseréltesse autója levegő szűrőjét is! A poros, eltömődött légszűrő áteresztő képessége jelentősen lecsökken, így az üzemanyag-levegő keverékének tökéletes égéséhez szükséges levegőmennyiséget nem tudja biztosítani. Ez gyengébb motorteljesítményhez, megnövekedett fogyasztáshoz vezet.

oil, changing the oil, maintenance-3979023.jpg
Fékjavítás

Fékbetét csere abban az esetben történik, ha a betétek elkoptak, ilyen esetben, nem elegendő csak betétet cserélni, hanem a féktárcsákat is cserélni vagy szabályozni kell. Féktárcsa csere szükséges amennyiben fékezéskor szitál, ráz a kormány (első féktárcsa) vagy a járműfelépítmény kasznit rázza (hátsó féktárcsa). Fékbetét cserénél a tárcsa vastagságot mérni kell, mert minden tárcsának meg van adva a minimális vastagsága, ha ez esztergálás után nem megfelelő, csere szükséges.

Futóműállítás

Futómű szervizünk Európa legkorszerűbb  Beissbarth  3 D Tec futómű-beállító berendezéseivel rendelkezik. Bármilyen típusú gépjárművel forduljon is hozzánk, precíz, több évtizednyi szakmai tapasztalattal rendelkező kollégánk pontos munkát fog végezni.

Kerék összetartás: A kerék összetartás pozitív, ha a kerekek eleje befelé fordul, negatív ha a kerekek eleje kifelé fordul. Ha a kerék összetartás nem megfelelő értékre van állítva akkor túl nagy széttartás esetén a gumiabroncsok belső oldalai egyformán nagyobb mértékben kopnak. Túl nagy összetartás esetén a kerekek futófelületének külső oldala kopik egyenlő mértékben. A rosszul beállított kerék összetartás nem csak a gumiabroncsok kopását befolyásolja, hanem a menetstabilitást is. A legtöbb járműnél csak ez az érték állítható.

Kerék dőlés: A kerék dőlés fontos szerepet játszik a kanyarstabilitásban. A napjaink személyautóinak kerékdőlése -1 fok körüli értéket mutat. Ez azt jelenti, hogy a kerekek teteje befelé dől, így kanyarodáskor nagyobb megtámasztást kap az a kerék amire a terhelés esik. Minél sportosabb egy futómű annál negatívosabb az érték. Ha a két kerék dőlés nagymértékben eltér egymástól akkor az autó egyenes úton elhúzhat. Ezt úgy kell elképzelni, mintha két kúpot a csúcsainál összeforgatva gurítanánk. A nagyobb alaplap átmérőjű kúp nagyobb ívet ír le gurításkor ebből adódik az elhúzás. Ha a kerék a megadott gyári értéknél nagyobb mértékben dől befelé akkor a belső oldala, ha kifelé akkor a külső oldala kopik.

Klíma töltés, tisztítás

Várja a nyarat egy tiszta, tökéletes állapotú klímával! Ez a találmány nem csak abban segít, hogy kellemes hőmérsékletet biztosítson számunkra, hanem abban is, hogy megszűrje a polleneket, amelyek allergiát, légúti panaszokat okozhatnak akár vezetés közben is. Legyen tiszta a klímája és a levegője is!
Azonban ezt csak úgy tudja elérni, ha minden nyár előtt foglalkozik vele egy keveset. Tényleg csak egy keveset, hiszen csak el kell hoznia hozzánk autóját és a továbbiakat mi elvégezzük.
Foglalkozzon a klímával is! Sokan azt hiszik, hogy ezt nem kell tisztítani, cserélni, feltölteni. Pedig de, ugyanúgy, mint az otthonunkban lévő klímákat, hiszen, ha nem foglalkozunk vele többet árt, mint használ. Okozhat akár egészségügyi problémákat is, ha nincs rendesen karbantartva egy klíma. Illetve az autója többi berendezésének romlásához is vezethet.

Általános autószerviz

Autódiagnosztika: 

Számítógépes diagnosztika a legmodernebb programokkal, élő adatok vizsgálatával.

Célirányos hibafeltárás, alkatrészek egyedi tesztelése és a rendszer átfogó diagnosztikája.

Gépjárművek teljesítmény problémáinak megoldása.

Kipufogó szervíz

A  kipufogórendszer működése döntően befolyásolja a motorteljesítményét, gazdaságos üzemeltetés élettartamát. A hibás kipufogóberendezés mindhárom, de legalább egy tényezőt a fentiek közül a hibamértékétől függően károsan befolyásol.Ezért fontos szempont az üzemeltető szempontjából, hogy a kipufogó rendszer hibátlan legyen

Kipufogó javítás körébe tartozó tevékenységek:

  • törött , korrodált kipufogó elemek hegesztése, kipótlása
  • új kipufogó elemek beépítése
  • katalizátorok , flexibilis csövek cseréje, javítása